Петък 29, Март 2024г.

Откриване на учебната 2016/2017 г.

15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати се отвориха празнично, за да посрещнат своите ученици, учители и всички приятели и съмишленици, които отправиха благопожелания за добро начало. 

Нестихващият копнеж, тази неутолима жажда за знание утвърдиха нашето училище като институция и ни дават самочувствието и куража да бъдем горди, че част от личностното ни развитие и себеизява е свързано с Професионалната гимназия, която тази година ще чества своя 50 - ти юбилей.

Най - вълнуващ може би е празникът за осмокласниците и девтокласниците, които с вълнение и притеснение прекрачиха прага на новото училище.

Скъпи ученици, зад вас остават безгрижните летни дни, идва време изпълнено с предизвикателства. Приемете ги като условие за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за утвърждаване като знаещи и можещи личности.

По този път неизменно до вас ще бъдем ние - вашите учители. Служейки на вас, ще раздаваме и осъществяваме самите себе си, давайки ви не само своите знания, но и своята човечност, като не забравяме, че нашата първа задача е да образоваме и възпитаваме качествено децата на България, за да бъдат те равностойни и конкурентноспособни като граждани на Европейския съюз и Света.

Скъпи колеги, желая ви здраве, духовни сили и упоритост, за да преодоляваме с общи усилия трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от свършеното! Нека любовта на нашите ученици бъде най - ценния дар за труда ни!

На добър час!

инж. Христина Милушева

директор

     

 

     
   

 

Сподели: