Четвъртък 25, Април 2024г.

Отново е първият учебен ден!

Публикувана на: 15.09.2020г. (обновена на: 19.09.2020 15:57:00)

105 са осмокласниците, които за пръв път прекрачиха прага на Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика  "Христо Ботев".

В този празничен ден всички бяха развълнувани – и учители, и ученици, и родители. Преподавателите с трепет очакваха да видят порасналите си ученици, а децата нямаха търпение да се съберат отново със своите приятели, за да огласят затихналото училище с весела глъчка.

Въпреки извънредната обстановка и наложените ограничения, петнадесети септември отново се превърна в истински празник в ПГССИ „Христо Ботев“ !

Тържеството в двора на гимназията бе само за осмокласниците. Церемонията започна с издигане на националния трибагреник.

Кулминация на празничния ден бе словото на директора на ПГССИ „Христо Ботев“. Госпожа Христина Милушева отправи своя емоционален поздрав към всички ученици, учители и родители.

От името на осмокласниците  ученичката Иванина Иванова пожела на всички  да носят с чест и достойнство името на гимназията в сърцата си и да се стараят да запазят и да издигат авторитета й.

Г-жа Христина Милушева, директор на гимназията,  представи класните ръководители на осмите класове от специалностите „Организация на хотелиерството“,

„Икономическа информатика“,

„Малък и среден бизнес“ и

„Механизация на селското стопанство“

След като прозвуча дългоочакваният първи звънец и след традиционното плисване на водата от менчето за здраве и късмет, новоприетите ученици влязоха в класните стаи, готови за приключения и предизвикателства през новата учебна година!

Нека посрещнем учебна година смело и решително!

Успешна и усмихната учебна година!

Сподели: